Holland Bike Festival

Het nieuwe Holland Bike Festival zet fietsen en Amsterdam op de kaart

Fietsstad Amsterdam krijgt eindelijk een echt fietsfestival. Op 27 t/m 29 mei 2016 organiseert Stichting Cycle Fun Productions voor het eerst het Holland Bike Festival plaats, een spectaculair evenement dat zowel fietsen, fietsliefhebbers als partners in de spotlights zet. Wij nodigen u uit om een rol te spelen bij dit unieke festival met een markt, talkshows en tal van wedstrijden en demonstraties. Dit alles in- en rond een unieke locatie: de overdekte klassieke wielerbaan Velodrome in Amsterdam.

 

Vier het fietsen

Het Holland Bike Festival gaat het fietsen en onze fietscultuur vieren. Het wordt dus beslist geen traditionele fietsbeurs. Fietsen is namelijk niet alleen een manier om van A naar B te komen, sportief en milieuvriendelijk, maar is ook steeds meer een lifestyle. Vele doelgroepen hebben hun eigen fietsstijl, van de bakfietsmoeder tot de hipster op zijn opgeknapte vintage racefiets. Steeds meer vrouwen gaan wielrennen, en in het weekend stappen velen op hun MTB om zichzelf uit te leven. De e-biketrend mag bovendien in dit rijtje ook niet ontbreken. De elektrische fiets is sterk in opkomst, nu ook onder jongere doelgroepen. Kortom, zoveel fietsen, zoveel lifestyles.

 

Dit en meer willen we laten zien op het feestelijke en interactieve evenement. Wij verwachten veel publieke belangstelling en aandacht in de media. Mediavertegenwoordigers uit binnen- en buitenland zullen worden uitgenodigd, zowel nieuwsmedia als vakpers. De houten wielerbaan Velodrome in Amsterdam -een van de drie overdekte wielerbanen in Nederland- is een fotogeniek decor voor beelden van fietsliefhebbers en allerlei mooie tweewielers.

 

Urban Biking

Paulien Willems, eigenaar van organisator Cycle Fun Productions, laat zich onder meer inspireren door de Berliner Fahrradschau. Deze tentoonstelling in Berlijn is het walhalla voor liefhebbers van urban biking. “Het is gek dat Amsterdam als dé fietsstad van de wereld zo’n evenement niet heeft”, zegt Willems.

 

Wat kunt u verwachten?

-Een 3-daags evenement op 27, 28 en 29 mei 2016 in- en om de overdekte wielerbaan Velodrome in Amsterdam-Sloten. De organisatie streeft naar zeker 12.000 bezoekers.

-De activiteiten op vrijdag zullen vooral zijn gericht op de jeugd, met name scholieren. Ook is er een race voor lichamelijk/verstandelijk uitgedaagden. Op zaterdag ligt de nadruk op participerend publiek, waaronder actieve sporters en deelnemers. Zondag is meer gericht op de geïnteresseerde toeschouwer en het gezin.

-Er zal een feestelijke markt zijn met kraampjes met eten en drinken, maar uiteraard ook fiets stands. Op het evenement zijn daarnaast live-muziek, theater en comic relief door de Bike Brothers, debatten en een Courage Raleigh wielertheater met (oud)profs.

-Demo’s en clinics met BMX en Trail Bike bijvoorbeeld. En allerlei (ludieke) fietswedstrijden voor uiteenlopende categorieën als bakfietsen, e-bikes, fixies, loopfietsen, eenwielers, kinderfietsen, handbiking is er ook een MTB-parcours.

-Er zullen wedstrijden Slowbiking plaatsvinden, waarbij het de kunst is om zo langzaam mogelijk te fietsen. Een COCO-MAT lounge waar je kan ontprikkelen.

-En er zijn toertochten van verschillende lengtes in de wijde omgeving.

-De entree voor het festival is gratis. Voor bepaalde activiteiten, zoals toertochten en wedstrijdjes, wordt een bescheiden bedrag in rekening gebracht.

 

Een greep uit onze partners

Roompot, Oranje Peloton, Velodrome Amsterdam, Tour du Courage, Wielervereniging Olympia, Wielervereniging Amsterdam, General bikes, 8boxes, COCO-MAT, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Nieuw West, FuturumClub, Simson, Artbikes.nl, Rai vereniging, Juizz Bikes, Roetz, Melon Helmets, Willems vintage bikes, Mihatra, WOWOW, Amsterdam Fiets Museum, Eleven Zeros, Dutch Cycling Embassy, Republic Dutch, Fietsersbond Amsterdam, New Skool Media, Bike Freak Magazine,, Bamboefietsen.nl, e.a.

 

HOLLAND BIKE FLYER_2016_FRONT